Ја откривме тајната на негуваната кожа на ексклузивна промоција на брендот Elemis

Со ексклузивна коктел промоција во ресторанот Daily food&wine во трговскиот центар Зебра, DP LUX GROUP официјален дистрибутер на глобалниот британски бренд Elemis во Македонија ни ја откри тајната на негуваната и убава кожа.
Read More...

Конференцијата „Паметно село“ инспирираше соработка за акција за одржлив развој

Конференцијата „Smart Village“ во рамките на проектот “Are You Ready for Pelister” која се одржа на Пелистер, означи значајна пресвртница во патувањето кон повторно замислување на иднината на руралните заедници. Организатор беше ПРЕДА плус…
Read More...

ЦКП: Со учество на над 270 општински службеници успешно беа завршени тренинзите во рамки на проектот…

Скопје, мај 2024 – Центарот за климатски промени (ЦКП) во рамки на проектот „Справување со загадување на воздухот“, што го имплементира Програмата за развој на Обединети нации (УНДП), со финансиска поддршка на Шведска, во периодот од…
Read More...

25-то издание на фестивалот на монодрама во Битола: Славење на уметничката слобода

Фестивалот на монодрама го одбележува своето значајно 25-то издание во Битола под слоганот „Слободата живее тука“, како значајна пресвртница во фестивалскиот израз. Со музичкиот спектакл „Глумците пеат“ свечено ќе биде отворен овој…
Read More...

Конференција за паметни села ќе го револуционаризира руралниот развој на Пелистер

Проектот “Are you ready for Pelister„ на ПРЕДА плус фондацијата ја најави претстојната конференција која во фокус го става ‘smart village’ концептот кој има глобален тренд, а која треба да се одржи на 27 мај 2024 година, во Информативниот…
Read More...

Networker овој викенд во Скопје го организира третото издание на The Longest Pitch Marathon 

Networker, водечката платформа во регионот за вмрежување и можности за инвестирање на стартапите, за овој викенд го најави својот популарен годишен настан, кој треба да се одржи на 11 мај во DoubleTree by Hilton во Скопје. Надоврзувајќи се…
Read More...

Прва меѓународна конференција на црногорски менаџери за безбедност „Безбедност – предизвици и…

Овој викенд, на 20 и 21 април, во хотел „Маестрал" во Пржно, се одржа Првата меѓународна конференција на црногорски менаџери за безбедност „Безбедност - предизвици и перспективи"
Read More...

„Чупа Чупсни ме“ наградната игра започнува во „Веро“ маркетите

Од 15-ти април до 15-ти јуни 2024 година, купете „Чупа Чупс“ производи во „Веро“ маркетите и земете учество во наградната игра во која имате можност да освоите мобилен телефон „Ајфон 14ка“, електричен тротинет „Шаоми“  и паметен часовник…
Read More...

Првата младинска платформа е имплементирана во Пелагонискиот регион: Нова ера за зајакнување на…

Во значајна иницијатива насочена кон справување со предизвиците со кои се соочуваат младите во регионот, сто динамични млади поединци од Пелагонискиот регион успешно ја лансираа првата Младинска платформа.
Read More...