Browsing Category

МАКЕДОНИЈА

Конференцијата „Паметно село“ инспирираше соработка за акција за одржлив развој

Конференцијата „Smart Village“ во рамките на проектот “Are You Ready for Pelister” која се одржа на Пелистер, означи значајна пресвртница во патувањето кон повторно замислување на иднината на руралните заедници. Организатор беше ПРЕДА плус…

ЦКП: Со учество на над 270 општински службеници успешно беа завршени тренинзите во рамки на проектот…

Скопје, мај 2024 – Центарот за климатски промени (ЦКП) во рамки на проектот „Справување со загадување на воздухот“, што го имплементира Програмата за развој на Обединети нации (УНДП), со финансиска поддршка на Шведска, во периодот од…

25-то издание на фестивалот на монодрама во Битола: Славење на уметничката слобода

Фестивалот на монодрама го одбележува своето значајно 25-то издание во Битола под слоганот „Слободата живее тука“, како значајна пресвртница во фестивалскиот израз. Со музичкиот спектакл „Глумците пеат“ свечено ќе биде отворен овој…

Конференција за паметни села ќе го револуционаризира руралниот развој на Пелистер

Проектот “Are you ready for Pelister„ на ПРЕДА плус фондацијата ја најави претстојната конференција која во фокус го става ‘smart village’ концептот кој има глобален тренд, а која треба да се одржи на 27 мај 2024 година, во Информативниот…

Прва меѓународна конференција на црногорски менаџери за безбедност „Безбедност – предизвици и…

Овој викенд, на 20 и 21 април, во хотел „Маестрал" во Пржно, се одржа Првата меѓународна конференција на црногорски менаџери за безбедност „Безбедност - предизвици и перспективи"

„Чупа Чупсни ме“ наградната игра започнува во „Веро“ маркетите

Од 15-ти април до 15-ти јуни 2024 година, купете „Чупа Чупс“ производи во „Веро“ маркетите и земете учество во наградната игра во која имате можност да освоите мобилен телефон „Ајфон 14ка“, електричен тротинет „Шаоми“  и паметен часовник…

Првата младинска платформа е имплементирана во Пелагонискиот регион: Нова ера за зајакнување на…

Во значајна иницијатива насочена кон справување со предизвиците со кои се соочуваат младите во регионот, сто динамични млади поединци од Пелагонискиот регион успешно ја лансираа првата Младинска платформа.