Networker овој викенд во Скопје го организира третото издание на The Longest Pitch Marathon 

Networker, водечката платформа во регионот за вмрежување и можности за инвестирање на стартапите, за овој викенд го најави својот популарен годишен настан, кој треба да се одржи на 11 мај во DoubleTree by Hilton во Скопје. Надоврзувајќи се на големиот успех на претходните изданија, Networker се подготвува да биде домаќин на уште еден динамичен собир на претприемачи визионери, искусни инвеститори и експерти од различни индустрии.

Со кратка историја на неверојатни достигнувања, вклучувајќи го и Гинисовиот светски рекорд за најдолг маратон во презентирање на бизнис идеи, Networker продолжува да го води патот во поттикнувањето на иновациите и соработката во екосистемот на македонските стартапи. Од своето основање, оваа платформа е во првите редови во зајакнувањето на претприемачите и поврзувањето со ресурсите што им се потребни за да напредуваат.

Претстојниот настан ветува дека ќе биде највозбудливиот досега, според најавените гости, со низа ангажирани активности дизајнирани да ги зајакнат стартапите и да поттикнат раст. Присутните можат да очекуваат можности за вмрежување, сесии на пичување на идеи пред истакнати инвеститори со можности за обезбедување финансирање кои се движат од 30.000 евра, па се до сeрија А&В за инвестиции над 2 милиони евра, експертски панели и работилници, Startup Showcases и полигон за вмрежување.

„Возбудени сме што го најавуваме третото издание на Longest Pitch Marathon, каде што претприемачите и инвеститорите се здружуваат за да ја обликуваат иднината на иновациите“, изјави Сања Митровска, основач на Networker. „Со секоја нова година, ние се стремиме да го подигнеме искуството на стартапите, обезбедувајќи неспоредливи можности за раст, соработка и успех.”

За повеќе информации и за регистрација на настанот, посетете ја Longest Pitch Marathon 2024

За Networker:

Networker е водечка платформа за стартап вмрежување и можности за инвестирање, посветена на зајакнување на претприемачите и поттикнување на иновациите. Преку нивниот водечки настан и иницијативи во текот на целата година, ги поврзуваме стартапите со ресурсите што им се потребни за да напредуваат, од финансирање и менторство до стратешки партнерства и согледувања во индустријата. Оваа платформа стои и позади првото ријалити шоу посветено на стартапи The Founder Games.

 

You might also like