FJ Culinary Consultants се домаќини на познатата Грчка aлијанса на готвачи

Познатиот шеф Филип Чаловски и неговиот FJ Culinary Consultants од денеска се домаќини на извонреден кулинарски настан, „Денови на грчката кујна“, во кој учествуваа четири шефови од Грчката алијанса на готвачи. Од денеска, па сѐ до петок,…
Read More...

Новиот изглед на Жито Лукс, одраз на идните цели и развојни планови на компанијата

Со нови бои, ново лого и нов, модерен дизајн на сите пакувања, Жито Лукс го претстави својот нов визуелен идентитет. Унапредувањето на постоечкиот изглед на брендот e одлука на компанијата направена по низа испитувања на мислењето на…
Read More...

Зајкова: ЛДП треба да биде предводник на европската коалиција, бидејќи најжестоко се бори за тие…

Претседателката на Либерално демократската партија (ЛДП) Моника Зајкова, во вечерашното гостување на ТВ Сител, осврнувајќи се на одлуката за заедничко настапување на претстојните избори со европската коалиција, истакна дека, нејзината…
Read More...

ЛДП: На претстојните избори ќе настапиме како дел од коалиција која ќе ја однесе Македонија во…

Согласно стратешките определби на државата и потребите на граѓаните, одлучивме на следните избори, Либерално-Демократската партија (ЛДП) да настапи  како дел од коалиција која ќе се залага за брза интеграција на Македонија во Европската…
Read More...

На Факултет за ветеринарна медицина – Скопје ќе се одржи комеморативна седница за проф. д-р…

На Факултетот за ветеринарна медицина-Скопје, утре, 22-ри декември, од 11:00 часот ќе се одржи комеморативна седница во чест на еден од најистакнатите професори и поранешен декан на факултетот, проф. д-р Јосиф Тосевски. Во неговата…
Read More...

ЛДП: Започнуваме граѓанска Иницијатива за отповикување на градоначалници

Иницијатива за измени на Законот за локална самоуправа и собирање на потписи за референдум за отповикување на градоначалници, најавува Либерално-демократската партија под водство на претседателката, Моника Зајкова и ново основаната градска…
Read More...

Наспроти пречките македонските микро и мали претпријатија сакаат дигитално да се трансформираат

Дури 42 проценти од микро и малите претпријатија наишле на некакви правни бариери кои ги попречуваат во примената на дигиталните технологии, а 61 процент веруваат дека неформалната економија може да се намали со дигитализација на…
Read More...

СМАРТ Балкан: Загрижувачкиот пораст на родово насилство и фемициди на Западен Балкан бара итна…

И покрај фактот што сите земји од Западен Балкан ја ратификуваа Истанбулската конвенција и воспоставија правна институционална рамка за тоа, воспоставени се служби за жртви на насилство, сепак продолжува драстичното зголемување на родовото…
Read More...

АЛКА со конференција за Зелената агенда: Вмрежувањето на граѓанските организации е клучно за нивна…

Граѓанските организации, со своите активности и проекти играат една од главните улоги во спроведувањето на Зелената агенда, од таа причина во тој процес клучно е меѓусебно вмрежување и заедничка акција за скорешни видливи промени. Алармите…
Read More...

СМАРТ Балкан проектот додели над 18 милиони норвешки круни за 11 регионални грантови

Со доделување на единаесет регионални грантови во вкупен износ од 18,542,365 норвешки круни и дополнителни 4,831,800 норвешки круни за оперативни грантови за граѓански организации од Македонија, Србија и Црна Гора, започна дводневната…
Read More...

Три години „ТЕРАПИЈА“ изложба и DJ сетови на Ели Акула, Флудер, Драгшиќ и Индог

„Терапија“ на 16 декември (сабота) го одбележува својот трети роденден. Настанот започнува со pre – party во BKW, а ќе продолжи во „Минус еден“, каде што присутните ќе уживаат во DJ сетови на германската диџејка Ели Акула, како и на…
Read More...

ЛДП: Врвен приоритет останува брзото присоединување кон ЕУ

Извршниот одбор на Либерално-Демократската партија (ЛДП) вечерва донесе одлука за приклучување кон Европската коалиција, што е составена од партии кои се залагаат за полноправна интеграција во Европската унија. „Согласно стратешките…
Read More...